FAQ – Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze liften? Kijk dan eens of je het antwoord hieronder kunt vinden. We hebben de meestgestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Past een lift wel in mijn woning?

Een woonhuislift neemt maar weinig ruimte in beslag. Bovendien is er geen liftput nodig. Voor de installatie zijn dus geen ingrijpende verbouwingen noodzakelijk. In vrijwel elke woning is wel een plek voor een lift.

Hoe groot is zo’n woonhuislift?

Er zijn al woonhuisliften verkrijgbaar vanaf een formaat van 1,50 m x 1,30 m. Uiteraard zijn andere afmetingen ook mogelijk. De grootte van lift kan volledig aangepast worden aan jouw specifieke situatie en/of persoonlijke wensen.

Hoe lang duurt de installatie van een woonhuislift?

Dat valt enorm mee. Een woonhuislift is snel en eenvoudig te plaatsen. De installatie duurt niet langer dan enkele dagen.

Zorgt de installatie voor veel rommel in mijn huis?

Nee, absoluut niet! Omdat er nauwelijks bouwkundige aanpassingen nodig zijn, is er ook bijna geen rommel. En natuurlijk ruimen onze monteurs alles keurig voor je op en zorgen ze dat het bouwafval netjes wordt afgevoerd.

Is een woonhuislift duur?

Nee, een woonhuislift kent een lage aanschafwaarde. Omdat de kosten volledig afhangen van jouw specifieke wensen en eisen, is het lastig om hier een indicatie te geven. Vraag ons gerust om een offerte. We zijn ervan overtuigd dat de prijs je zal meevallen!

Welke kleur woonhuislift kan ik kiezen?

De liftdeur is standaard uitgevoerd in wit (RAL 9010). Heb je liever een andere deur? Geen probleem, je kunt kiezen uit diverse kleuren en uitvoeringen. Indien gewenst kan de liftschacht worden uitgerust met glazen panelen of in een alternatieve kleur. En ook voor de vloerbekleding zijn er verschillende opties. Je kunt jouw lift dus volledig naar eigen wens laten uitvoeren.

Hoe lang gaat zo’n woonhuislift eigenlijk mee?

De lift maakt gebruik van een zeer degelijk uitgevoerde kettingaandrijving, die is ontworpen voor een levensduur van minimaal 25 jaar.

Hoe lang heb ik garantie op mijn woonhuislift?

Wij geven 10 jaar garantie op de aandrijving. MR-Liften is het enige liftbedrijf in Nederland dat zo’n lange garantie geeft!

Is de woonhuislift wel veilig?

Absoluut! Al onze liften zijn van het gerenommeerde merk KONE, wereldleider op het gebied van personen- en goederenliften. De liften maken gebruik van een gepatenteerde kettingaandrijving, die is ingebouwd in een kunststof profiel. Daardoor is ontsporen onmogelijk. Bovendien garanderen de extra grote drukknoppen een eenvoudig gebruik van de lift. Bij starten en stoppen past de installatie de snelheid van de lift aan. Een soepele rit is dan ook gegarandeerd.

Een auto moet regelmatig onderhouden en APK gekeurd worden. Hoe zit dat eigenlijk met een lift?

Onze woonhuisliften hebben een beperkte onderhoudsbehoefte. Een of twee keer per jaar een onderhoudsbeurt (hangt af van het gebruik) is voldoende. Wettelijk hoeft een woonhuislift niet jaarlijks gekeurd te worden, maar als je daar prijs op zou stellen mag dat wel. Uiteraard testen wij bij een onderhoudsbeurt of de lift nog veilig is.

× Hoe kan ik u helpen?