Homelift

MR-LIFTEN: Met het oog op de toekomst

Vooruit denken

Bij MR-Liften komen mensen eerst en biedt een reeks oplossingen voor de behoeftes van mensen bij het voortbewegen in het dagelijks leven. En reeks oplossingen voor de vraag naar levensloopbestendig wonen is hiervan een voorbeeld.

Als je ouder wordt en te kampen krijgt met fysiek ongemak kan het wonen in je eigen vertrouwde woning wel eens lastig worden. MR-Liften kan ervoor zorgen dat verhuizen niet direct noodzakelijk zal zijn! MR-Liften biedt oplossingen voor het nemen van obstakels in en buiten het huis.

Ook oplossingen voor bestaande gebouwen met kleine hoogteverschillen zijn hiervan een voorbeeld.

MR-Liften plateau traplift

De MR-Liften plateau traplift is een plateaulift waarop met name rolstoelen over de trap vervoerd kunnen worden. Het plateau heeft dusdanige afmetingen dat alle rolstoelen vervoerd kunnen worden. Het plateau is voorzien van automatisch werkende oprijdrempels welke tevens dienst doen als afrijdbeveiliging als het plateau in beweging is. Ook de borstwering werkt volautomatisch.

Als het plateau niet gebruikt wordt kan deze opgeklapt worden waardoor de ingenomen ruimte minimaal is.

Ook de plateaulift is er in een uitvoering voor rechte trappen óf voor trappen met een bocht. Ook is het mogelijk deze in een robuuste buitenuitvoering te verkrijgen.

Om te zien of een plateaulift in uw woning of gebouw past kunt u onderstaande test doen:

Voor elke trap met of zonder bochten:

  1. Is uw trap op alle treden breder dan 80cm?
  2. Is er voor de trap voldoende ruimte (minimaal 80cm)? Denk hierbij ook aan deuren welke het einde van de trap kunnen blokkeren.
  3. Is er aan de bovenzijde van de trap voldoende ruimte (recht voor de uitstap minimaal 80cm)? De traplift mag gelijk met de bovenzijde van de trap stoppen: de stoel is draaibaar waardoor je toch veilig kunt afstappen.
  4. Is de hellingshoek van de trap niet te groot? De hellingshoek mag maximaal 500 Twijfel je, laat een van onze deskundigen het beoordelen.

MR-Liften heffer

De MR-Liften heffer is ontworpen voor toepassing in openbare gebouwen waar kleine hoogte verschillen bestaan. Dit is een verticaal bewegende platformlift met een beperkte hefhoogte (maximaal 1,5m hoog).

Plaatsing kan als er slechts één wand aanwezig is, maar ook tussen twee wanden in is mogelijk.

Er zijn verschillende mogelijkheden zowel voor een toepassing voor in een gebouw maar ook voor het overbruggen van een buitensituatie.

Door de toepassing van glas in combinatie met roestvaststaal is de oplossing niet alleen functioneel maar ziet er ook nog eens representatief uit.

Technische gegevens:

Afmetingen plateau : 800mm breed bij 1000mm diep
Put : 100mm diep of met een oploopplaat direct op de vloer
Hefsnelheid : 0,15 m/s
Veiligheden : glazen deuren op het plateau
Knelbeveiliging aan de onderzijde van het platform
Afscherming met kunstof balgsysteem van het hefmechanisme aan 1, 2 of 3 zijden
Maximale hefhoogte : 1500mm in vertikale richting.

 


MC2000

De MC2000 is een platformlift inclusief schacht voor rolstoelgebruik met vasthoudtbesturing welke uitermate geschikt is voor toepassing in huizen en/of openbare gebouwen waar slechts enkele verdiepingen zijn.

In deze gevallen biedt de MC2000 een goedkope, veilige en duurzame oplossing voor het toegankelijk maken van het gebouw voor gehandicapten, rolstoelen of scootmobielen of ouderen die slecht ter been zijn. Voorbeelden hiervan zijn de gezondheidscentra of huisartsen-praktijken welke vaak slechts twee verdiepingen hoog zijn en waar een grote lift teveel ruimte zou innemen.

Maar ook in een particuliere woning kan de M2000 Home een uitkomst zijn. Door de geringe inbouwdiepte (slechts 6 cm put en 2,2m uitloop) en een volledig afgewerkte schacht (zelfs mogelijk in een zelf aan te geven kleur) zijn er slechts beperkte bouwkundige voorzieningen nodig. Ook de nagenoeg onderhoudsvrije aandrijving maakt de lift uitermate geschikt voor toepassing in woningen.


MC6000

De MC6000, een oplossing voor gebouwen met weining ruimte.

Speciaal voor situaties waar gewone liften volgens de voorschriften niet kunnen voldoen heeft MR-Liften de oplossing gevonden met de MC6000.

Een uniek ontwerp voor toepassing in bestaande meerlaagse woningen waar geen lift aanwezig is. Vaak is er wel een trappenhuis en kan er in het portiek tussen de trappen een (smalle) lift geplaatst worden. Speciaal voor dit doel is de MC6000 ontworpen. Dit type lift heeft speciale voorzieningen om geplaatst te kunnen worden met een minimale put van 100mm en een uitloop van 2500mm.

Ook bij plaatsing in winkels waar ruimte optimaal benut moet worden kan de MC6000 een ruimtebesparende oplossing zijn.

Daarnaast is de van een kooiafsluiting voorzien personenlift te leveren in diverse afmetingen, afgestemd op de beschikbare ruimte ter plaatse. De MC6000 is alleen geschikt voor binnen opstelling en heeft vanwege de veilige kooiafsluiting een normale bediening.

De MC6000 is in vele afmetingen te verkrijgen en past bijna in alle situaties, hoe klein ook.

Overweegt u een plaatsing vraag dan vrijblijvend onze hulp aan met onderstaande antwoordmogelijkheid.

× Hoe kan ik u helpen?